Google обяви нова инициатива, в подкрепа на изследователи и решения за

...
Google обяви нова инициатива, в подкрепа на изследователи и решения за
Коментари Харесай

Google обяви нова инициатива в подкрепа на изследователи и решения за AI

Google разгласи нова самодейност, в подкрепа на откриватели и решения за социална политика към AI с дебюта на плана Digital Futures. Като част от напъните, благотворителният клон на Гугъл Google.org основава фонд от 20 милиона $, който ще дава безплатни средства на мозъчни тръстове и университетски институции, разрастващи експертиза в региона на ИИ.

Технологичният колос има за цел да финансира самостоятелни мислители, които преглеждат тематики като по какъв начин AI ще повлияе на световната сигурност или по какъв начин може да се употребява за възстановяване на сигурността на институции и предприятия; по какъв начин изкуственият разсъдък ще повлияе на труда и по какъв начин можем да прехвърлим работната мощ към работните места с изкуствен интелект на бъдещето; по какъв начин държавните управления могат да употребяват AI за повишение на продуктивността и икономическия растеж; и какви типове конструкция на ръководство и междуиндустриални старания могат най-добре да насърчат виновните нововъведения в ИИ.
-->
Гугъл споделя, че фондът ще поддържа организации по целия свят, освен в Съединени американски щати, и скоро ще има какво да показа.

Гугъл разгласява собствен личен набор от правила за ИИ през 2018 година и продължава да разгласява проучвания за ИИ. Компанията обаче стана внимателна във връзка с създаването и стартирането на AI технологии, което докара до овакантяване на откриватели и опцията Microsoft и OpenAI да поемат водеща роля с ChatGPT и партньорство, което интегрира OpenAI технологиите в Bing и други артикули на Microsoft.

С фокус в този момент върху съдействието, Гугъл през днешния ден сподели, че вярното AI ще отнеме повече от една компания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР